Leider in autowasborstels

Favagrossa is een toonaangevende fabrikant van industriële autowasborstels voor auto's en industriële voertuigen die sinds 1965 nieuwe normen stelt in de autowassector. Het bedrijf is gevestigd in Roncadello (CR) en staat al meer dan 50 jaar voor kwaliteit, innovatie en bijzondere aandacht voor de behoeften van de klant op het gebied van het wassen van auto's met borstels. Favagrossa biedt oplossingen die aan alle behoeften en eisen voldoen: van borstels voor carwashport tot transportbandtunnelsystemen, van industriële wasborstels voor vrachtwagens, bussen en treinen tot borstelproducten voor speciale toepassingen. Door kwaliteit en betrouwbaarheid kiezen grote autowasproducenten in de wereld voor borstels van Favagrossa.

 

Duizenden carwash borstelsets per jaar verkocht

Elk jaar produceert Favagrossa duizenden complete borstel sets voor car wash. Wij verkopen onze producten in meer dan 70 landen over de hele wereld voor een breed scala aan klanten, waaronder grote autowasbedrijven. Naar schatting worden ongeveer 5.000.000 voertuigen per dag gewassen met Favagrossa autowasborstels, sinds 1996 gecertificeerd met ISO 9001 - algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement van productieprocessen.

 

Een revolutie in het autowassen met borstels

Favagrossa is wereldmarktleider op het gebied van hoogwaardige producten en is altijd de onbetwiste hoofdrolspeler geweest op het gebied van innovatie in de autowasindustrie. Favagrossa heeft meer dan 30 internationale patenten verzameld die de algemene ontwikkeling van het autowassen met borstels sterk hebben beïnvloed. Ons assortiment van iconische modellen begint met CARLITE® borstels tot de updates EVOLUTION, SEA STAR en PIERCED, van de revolutionaire FACE microvezel borstels tot DRYTEX-droogborstels, van de klassieke FAVAFIL-borstels tot de superlichte FILOK inclusief de gloednieuwe wielwasser TWISTER. Favagrossa biedt oplossingen op maat om te voldoen aan alle soorten eisen van klanten met een uitgebreide reeks van modellen die u kunt vinden op onze website.

 

50 jaar leiderschap

FAVAGROSSA EDOARDO SRL, opgericht in de jaren 60, is een Italiaans productiebedrijf, wereldwijd marktleider en innovatieleider op het gebied van carwashborstels. Het bedrijf levert was-, droog- en polijstmateriaal voor alle soorten machines (zoals autowasstraten, trein- en tramwasstraten, wasstraten voor vrachtwagens en bussen en speciale toepassingen) en levert aan alle grote OEM-bedrijven in meer dan 70 landen over de hele wereld. De uitstekende kwaliteit en 50 jaar ervaring laten Favagrossa toe om steeds de referentie te zijn voor de industrie.

 

Innovatie

Deze kostbare en unieke knowhow heeft in de loop der jaren geresulteerd in vele fundamentele patenten die het carwash gebied en het concept van het wassen van de auto's hebben veranderd; van de traditionele borstelharen tot FILOK, van de schuimborstels CARLITE® tot de evolutie SEA STAR en PIERCED, van het textiel voor het drogen DRYTEXtot de innovatieve F-ACE. Het onderzoek naar de nieuwste materialen en alternatieve oplossingen zijn altijd de geheimen geweest van het succes van Favagrossa.

 

Kwaliteit

De aandacht voor details, voor de vraag van de markt en de grote flexibiliteit van de productiecycli maken het mogelijk ad hoc-producten te creëren die in samenwerking met de klanten kunnen worden ontwikkeld. Bovendien wordt sinds 1996 het hele gamma vervaardigd volgens de ISO 9001-normen, voor een garantie van efficiëntie tijdens de productie van de producten, om zo goed mogelijk aan alle behoeften en eisen van de klanten te voldoen.

"Kwaliteit, innovatie en maximale aandacht voor de behoeften van de klant: kiezen voor Favagrossa is kiezen voor ervaring"
FRANCESCO FAVAGROSSA
President

 

Onze cijfers:

  • MEER DAN 50 JAAR ERVARING
  • MEER DAN 15000 M² OVERDEKTE PRODUCTIERUIMTE
  • DUIZENDEN WASSINGEN UITGERUST ELK JAAR
  • MILJOENEN VOERTUIGEN ELKE DAG GEWASSEN
  • MEER DAN 70 LANDEN BEDIEND WERELDWIJD
  • MEER DAN 30 INTERNATIONALE PATENTEN

 

Toepassingen

Ons assortiment carwashborstels bestrijkt een volledige reeks toepassingen in verschillende sectoren. Onze borstels zijn geschikt voor zowel roll-over als conveyor tunnelwasstraten en bieden een perfecte efficiëntie in gebruik en een onberispelijke reiniging. Op het gebied van het industrieel wassen van auto's biedt Favagrossa verschillende oplossingen in overeenstemming met de behoeften van de klant: wassen van bussen, vrachtwagens, trams en treinen met een perfecte combinatie van efficiëntie en finesse. Het bedrijf is ook in staat om te voldoen aan elk type van gepersonaliseerde verzoeken door ad hoc projecten aan te bieden voor allerlei toepassingen: van mode tot het reinigen van zonnepanelen, van de luchtvaart- tot de marine-sector.
 

ROLL OVER CARWASH

Flexibel, efficiënt, betrouwbaar en aantrekkelijk. Carwashsystemen met portaal zijn een winnende keuze dankzij hun hoge kwaliteit, geavanceerde technologie en innovatieve functies, naast het leveren van een onberispelijke wasbeurt. Borstels voor roll over carwashsystemen moeten zorgvuldig worden ontworpen en getest om duurzame prestaties en onovertroffen carwashresultaten te garanderen.

TRANSPORTBAND TUNNEL CARWASH

Maximale flexibiliteit voor grote volumes. Transportbandtunnelsystemen bestaan uit verschillende was- en droogmodules, die onderling combineerbaar zijn naargelang de behoeften van de gebruiker en de beschikbare ruimte. Borstels voor het wassen van voertuigen in transporttunnels moeten een hoge waskracht, een goede weerstand en een totale bescherming van het lakwerk garanderen.

INDUSTRIEEL WASSEN VAN VRACHTWAGENS EN BUSSEN

De industriële wasinstallaties, die voortdurend worden verbeterd om te voldoen aan de steeds strenger wordende milieunormen, garanderen een snelle en efficiënte reiniging van alle voertuigen van grote afmetingen. Ze zijn beschikbaar als portaalsysteem of als systeem met één borstel en staan bekend om hun flexibiliteit en efficiëntie. Borstels voor het wassen van vrachtwagens moeten worden aangepast aan het niveau van gevoeligheid en efficiëntie dat door de klant wordt gevraagd. Gewoonlijk is het beter om zachtere borstels te gebruiken voor bussen of voertuigen voor openbaar vervoer, waarvan de carrosserielak van speciale coatings is voorzien, terwijl voor vrachtwagens "agressievere" borstels kunnen worden gebruikt.

TREINREINIGING

Het wassen van treinen is een zeer gespecialiseerde sector. Daarom wordt voor treinwasinstallaties gewoonlijk gebruik gemaakt van traditionele borstels uit hoogwaardige materialen zoals nylon of polypropyleen. Bovendien heeft Favagrossa de laatste jaren een speciale kunststofformule ontwikkeld die niet alleen een onovertroffen zachtheid maar ook hoge prestaties op lange termijn garandeert.

SPECIALE TOEPASSINGEN

Voor toepassingen gaande van mode tot reiniging van zonnepanelen, van de luchtvaart- tot de nautische sector, bereidt Favagrossa ontwerpen op maat voor om aan het merendeel van de vraag te voldoen. 

Borstels voor autowasmachines - No Better Way to Wash

Favagrossa zet al meer dan 50 jaar nieuwe maatstaven in de productie van autowasproducten door expertise, hoogwaardige materialen en productieprocessen volgens ISO 9001-normen te combineren om uitmuntende prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit te garanderen. Het complete assortiment car wash borstels omvat zowel klassieke modellen in TRADITIONELE BRISTLES en CLOTHals moderne FILOK, DRYTEX, CARLITE® en F-ACE in overeenstemming met de nieuwste behoeften. KAMMLavafiancate systemen en TIRE-SHINER bandenpoetsmachines, MITTER-gordijnen en de gloednieuwe TWISTERwielwasserschijven zullen perfect voldoen aan zelfs de meest veeleisende autowasprojecten.

Elk borstelproduct van Favagrossa weerspiegelt perfect de ervaring en uitmuntendheid waar de moderne markt om vraagt. Expertise in de sector en productieflexibiliteit verzekeren een goede basis voor ad hoc projecten ontwikkeld in directe samenwerking met klanten.
 

SHAKE BRUSH

Ontworpen om ongeëvenaarde resultaten te garanderen, zelfs op de moeilijkste plaatsen.

F-A.C.E. Brush

Innovatieve microvezel borstel, met zeer hoge reinigingskracht.

Carlite® Brush

De meest verkochte schuimende borstel ter wereld.

TRADITIONAL Bristles

De beste oplossing voor industrieel wassen.

FILOK Brush

De meest delicate synthetische borstelharen met een ongelooflijke waskracht.

CLOTH Brush

Ideaal voor tunnelwasinstallaties, doeltreffend zelfs op het hardnekkigste vuil.

DRYTEX Brush

Een hoog absorberend vermogen voor onvergelijkbare droogprestaties.

WHEEL BRUSHES

De perfecte borstels voor een optimale velgenreiniging.

SILL BRUSHES

De ultieme oplossing voor een perfecte reiniging van de autokanten.

TIRE SHINER

Idee Gemaakt met de beste materialen en met de grootst mogelijke zorg.

MITTER CURTAINS

Lichtgewicht en betrouwbaar voor een gelijkmatige verdeling van het schuim.

PIPES

Exclusieve profielen die op alle soorten machines kunnen worden geïnstalleerd.

CHEMICALS

Voor het reinigen en onderhouden van borstels.

Blijf op de hoogte van alle acties en nieuwigheden en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

V&V Groep logo
Adres

Brabantstraat 12 - Industriezone 404
2870 Puurs-Sint-Amands-België

+32 (0) 470 57 76 93